DESPRE NOI

Să spui „mulțumesc” nu este niciodată un lucru simplu, mai ales dacă vrei să exprimi mai mult decât un simplu cuvânt.

Obiceiurile tradiționale ale evenimentelor din Romania au fost întodeauna respectate cu sfințenie, chiar dacă unele dintre ele s-au mai modifcat în timp, în funcție de dorințele și gusturile oaspeților.La nunțile tradiționale românești încă se păstrează tradițiile, în funcție de zonele geografice, sunt unele chiar haioase, de exemplu:

ÎN MUNTENIA-Mireasa scrie pe talpa unui pantof numele tuturor fetelor nemăritate. La finalul nunții, fata al cărui nume rămâne singurul care se poate citi pe talpa, se va mărita prima.

ÎN MOLDOVA-Socrii dau mirilor câte o lingurița de miere, semn al unei vieți prospere.


îN BUCOVINA-Cavalerii și domnișoarele de onoare erau vâtajei și druste. Vâtajeii umblau prin sat cu o sticla de rachiu, chemând nuntașii, în timp ce drustele pregăteau casa mirelui și casa miresei pentru oaspeți.

ÎN BANAT-A doua zi după nuntă, cei doi miri se duc la o fântână aflată la răscruce de drum și umplu o găleata cu apa. Mirii trebuie să toarne apa oamenilor pe care îi întalnesc pe drum, spălându-i pe mâini. Oamenii le ofera bani în schimbul acestui gest. Tot atunci, mirii merg la nași cu un cadou pentru a le multumi.


Și după cum știm, mirii/oaspeții în final mulțumesc invitaților/nuntașilor pentru prezența la evenimentul CEL MAI IMPORTANT DIN VIAȚA LOR, dăruid în schimb o marturie în schimbul prezenței lor, mărturii care în timp a avut diferite forme ca borcănașe mici cu miere sau grâne ce simbilozează sporul casei(la nunți), diferite figurine cu berze, pinguini, biberoane,etc la botezuri și altele. 


DAR ……am constatat că aceste mărturii nu rezistă în timp.

Aici am luat ființă noi, STUDIOVIP FINE EVENT, cabina foto ce imortalizează momentul celui mai important eveniment… și rezervă dreptul la un “MULȚUMESC” din partea oaspeților cu o amintire foto personalizată și un mini-videoclip personalizat ce va face furori pe rețelele de socializare.

Scroll to Top